Ukončení sezóny – 30.12.2023

Po přivítání vedoucím vycházky jsme vyšli z Nové Dědiny,žst, po cyklo č.59 podél řeky Ostravice. Zhlédli PP peřeje řeky Ostravice, kolem srubu Petra Bezruče došli do restaurace U Řeky v obci Ostravice. Po úvodních slovech předsedkyně odboru a rozdání TK 2024 bylo zahájeno ukončení turistické sezony 2023 našeho odboru KČT. K poslechu hrála skupina Melody Boys, přítomní zpívali, tancovali, pohoda a spokojenost, jídlo a pití chutné i v dobré cenové relaci, obsuha byla vstřícná. Z Ostravice, žel.st.,  jsme se rozjeli do svých domovů s přáním hodně zdraví a našlapaných kilometrů v r.2024.

Pavel Bartošek
Přítomno 45 turistů

Fotky od Dany N. zde.

 

Na Štěpána – 26.12.2023

Od vlakového nádraží jsme se vydali po zelené turistické značce směrem na Opálenou.Na Opálené moc přístup k chatě nebyl, protože sjezdovka je v provozu. Vydali jsme se proto na Pstruží, a tam, i když restaurace byla zavřená, byla vedle otevřená kavárna Hnízdo, kde jsme se mohli občerstvit. Potom už jsme šli směrem na Frydlant nad Ostravicí. I přes zataženou oblohu byly výhledy hezké a cestou byly v zahradách pěkné vánoční náměty.

Kdo jste nešli na dnešní vycházku, můžete litovat. Podávaly se různé nápoje a skvělé vánoční cukrovinky, které ženy turistky připravily. Ještě jednou díky za skvělou atmosféru vycházky.

Ahojky Jirka Mašek

Fotky od Jirky M. zde.

Přes kopeček domů – 10.12.2023

Další krásný zasněžený den. Sníh pořád drží a nám se jde krásně po křupavém sněhu zasněženou krajinou. Tentokrát jsme se vydali z Kaňovic směrem na Bruzovice. Stejně jako před čtrnácti dny, kdy byla nízká oblačnost, se situace opakuje a my opět vidíme jen část kopců, ale jsme rádi, že vidíme alespoň ty. Už teď plánujeme, že si tuto trasu projdeme i někdy přes léto, protože výhledy na Beskydy jsou odtud opravdu moc krásné. Je sice pod mrakem a i když jdeme otevřenou krajinou tak nefouká, ale i tak se zahřejme v krásně vytopené hospodě Stodola. Odtud pokračujeme dál směrem na Frýdek. Vyjdeme u restaurace U mámy, kde se postupně rozdělíme. Někteří si zajdou na jedno, ostatní pokračují domů.

Celkem cca 9,5 km (k restauraci U mámy)

Účastníci – 12 turistů

Fotky od Dany zde.

Přes pole do Frýdku – 3.12.2023

V Brně nám nasněžilo a sníh kupodivu vydržel celý týden až do další vycházky. Autobusem jsme dojeli do Raškovic, Na Kaluži a kousek jsme si zopakovali letní cestu z Lysé. Opravdu ale jen kousek, protože jsme z červené značky brzy sešli a pokračovali už po silnici. Za pěkného počasí jsou zde krásné výhledy na Beskydy, bohužel dnes byla nízká oblačnost a tak jsme viděli jen v kopce v mlze, ale i tak měly své kouzlo. Když jsme docházeli na Skalický kopec, počasí se vyjasnilo a vykouklo sluníčko, které udělalo krásnou scenérii ještě neopadaných stromů se žlutým listím v kontrastu se sněhem a sem tam modrou oblohou – krásný zážitek. Ve Skalici u kulturního domu se většina dnešních turistů rozhodla jet domů autobusem a tak nás až do Frýdku pokračovalo jen pár (konkrétně 5 :-D). Udělali jsme si krátkou zastávku na občerstvení v Kolovně a odtud jsme se už postupně rozcházeli do svých domovů.

Celkem cca 17,5 km (až ke mně domů :-D), kdo jel ze Skalice tak cca 10 km

Účastníci – 13 turistů

Fotky od Radky zde.